25.2.2023 Praha, Cross – Riot Over River Winter

Sobota -
Únor
25,
2023
Riot Over River Winter - STOP WAR! STOP PUTIN!
Praha, Cross club

plakát

Riot over river winter 2023 poster

Riot over river poster

info

Benefiční festival pro autonomní kolektivy bojující na Ukrajině proti Putinovým zločinům. 3 scény, přes 25 kapel a 10 DJs - STOP WAR! STOP PUTIN! ⬇️
⚫🔴  kapely 🔴⚫
ANTIBASTARD - punk DE
THE WILDERNESS - hardcore punk SK
STILL AWAKE - hardcore punk DE
F!CK BAD THINGS - fast hardcore punk HU
ERGOPHOBIA - crust punk DE
LOA - folk punk DE
N.V.Ú. - punk
NĚMÁ BARIKÁDA - crust punk
SCALP - hardore punk
S.P.O.T.S.- anarchopunk
V.O.H. - crust/hardcore punk
DEATH WISH KIDS - hardcore punk
KOMPLEX VINY - hardcore punk
HONORACE - punk
ROZTRHLEJ DEDÁČ - punk
VOLDEMORT MATUŠKA - crust punk
ALTERCATION - hardcore punk
TELESA OHNEPAL - hardcore punk
CHLAT V PODPAŽÍ - punk
THE SHIFTY GRIFTS - hardcore punk / ska
RIOT CHAOS - anarchopunk
NIHIL ACUTUM - punk
NOC LUMÍKŮ - punk
THE PUBLERS - punk/ska
PROJEKT KOKRHEL - punk
SLADKOBOL - punk
SPRINGLESS - punk rock
⚫🔴 ❶❻❶ 𝖙𝖊𝖈𝖍𝖓𝖔 𝖘𝖙𝖆𝖌𝖊 🔴⚫
BBYB - techno/grindcore band
M.A.C. OF MAD - techno/hc/grindcore band
IOCI (DE) - techno/hardcore band
+
MICROCHIP live (DE) - Rezet Crew
MIDIRAMA live - Cirkus Alien
TmH Tranzit live - Tranzit Sound System
MRTY PESS - PESS Sound System
RAVING ZEBRA - Rave on Sistaz
DEILLA - Rave on Sistaz
⚫🔴 𝖉𝖚𝖇 𝖆𝖌𝖆𝖎𝖓𝖘𝖙 𝖋𝖆𝖘𝖈𝖎𝖘𝖒 𝖘𝖙𝖆𝖌𝖊 🔴⚫
ABASSTA - Energy of Dub
SATIWA - Energy of Dub
MAARA STEPPAS - Alternative Port
ONEHEARTMAN - Beatz Smokin Weedz
HALUZOMOCNOST - Haluzerecords
⚫🔴 𝕱𝖔𝖔𝖉 𝕹𝖔𝖙 𝕭𝖔𝖒𝖇𝖘 𝔱𝔢𝔫𝔱 🔴⚫
FOOD NOT BOMBS PRAHA - vegan guláš, koláčky, kafe
VEGAN BURGER DAY - benefiční vegan burgery
INFOSTÁNKY/MERCH
Nabízíme prostor zcela ZDARMA BEZ NÁJMU pro všechny merch stánky, distra, nezávislé dílny, infostánky, neziskovky... Napiš na zefv@zizkovskanoc.net
💲 VSTUPNÉ💲
Chceme, aby festival s protiválečným poselstvím byl maximálně přístupný pro co nejvíce lidem, nehledě na finance. Budeme rádi za jakýkoliv benefiční příspěvek, doporučeno od 𝟮𝟱𝟬 Kč do 𝟲𝟲𝟲 Kč - je na tobě, jak můžeš a chceš podpořit. Pokud přemejšlíš, kolik je optimální dar, tak co třeba tři-čtyři kila? Pokud nemáš ani korunu, tak přijď i tak, budem rádi, když si zatančíš! Nikoho nenecháme před klubem.
💲 Vaše solidární příspěvky po odečtení nákladů věnujeme na pomoc SOLIDARITY COLLECTIVES - autonomnímu anarchistickému sdružení kolektivů z Ukrajiny, který se aktivně brání proti ruské agresi a pomáhá všem na útěku před válkou. V probíhající Putinově válce nezůstávají mimo dění ani anarchisté a anarchistky, a to jak v Ukrajině, tak samotném Rusku. Jejich možnosti dosáhnout na materiální a finanční podporu přes oficiální kanály jsou samozřejmě omezené...
🏴 „SOLIDARITY COLLECTIVES je tým dobrovolníků a dobrovolnic, kteří dříve pracovali pod názvem Operace Solidarita... Jsme antiautoritářská dobrovolnická síť, která sdružuje několik lidových iniciativ.
🏴 Pomáháme ukrajinskému hnutí odporu v boji proti ruské invazi, podporujeme v tomto boji pokrokové síly, pomáháme lidem, kteří trpí kvůli válce, a šíříme informace o tom, co se na Ukrajině děje.
🏴 Podporujeme antiautoritářské aktivisty, členy odborů a řadové aktivisty, kteří se zapojili do vojenských jednotek.... Pravidelně přijímáme humanitární pomoc a dopravujeme ji tam, kde je jí nejvíce potřeba. Obvykle se jedná o léky, oblečení, potraviny, spací pytle a karimatky, plynové hořáky, palivo do nich a elektrické vybavení.
🏴 Účastníme se konferencí a diskusí a hovoříme s novináři po celém světě, abychom jim sdělili naše postoje – že by každý, kdo sdílí hodnoty svobody a rovnosti, měl podpořit náš dnešní boj.
🏴 Vše, co děláme, je možné jen díky mezinárodní solidaritě. Pokud tedy chcete zastavit ruský imperialismus nebo zmírnit jeho ničivé důsledky, které se již mění v humanitární katastrofu, můžete nám pomoci!"
https://www.solidaritycollectives.org
https://www.afed.cz/.../7712/solidarity-collectives-pomahaji
https://www.afed.cz/text/7710/anarchiste-a-valka-na-ukrajine
https://www.instagram.com/solidaritycollectives
❗ Punk, crust i hardcore byly vždy spojeny s jasnými politickými a protiválečnými postoji, vždy na straně utlačovaných! V roce 2022 tomu není jinak! Riot Over River je punkový festival, který říká jasnou zprávu: ,,Zastavte Putina a jeho válku na Ukrajině! Zastavte jeho válečné zločiny! Neděláme si iluze o ukrajinském státu a nepodporujeme žádnou formu nacionalismu, ale jasně stojíme za ukrajinským lidem a podporujeme jeho obranu proti ruské útočné válce."
🔥 Akce se odehrává v legendárním klubu CROSS - 2 minuty od zastávky tramvaje a metra "C" Nádraží Holešovice, kde jezdí i noční tramvaj 94 zpět do centra města. https://www.crossclub.cz/cs/kontakt
🤝 Akci připravuje Mad Duck booking, Cross Club, lidé ze sobotních skupin Food Not Bombs Praha a autonomní kolektiv Vegan Burger Days, který se skládá současných i bývalých členů a členek Food Not Bombs z Prahy, Brna, Liberce a dalších měst.
Chceš se zapojit? Napiš na zefv@zizkovskanoc.net

Share